Splošni pogoji poslovanja


Spletna stran  sv-nakit.si je interaktivno spletno mesto, kjer boste našli zanimive vsebine in unikatene izdelke. Za zadovoljne stranke skrbimo z ažurnim vnosom informacij, stalno razpoložljivostjo za pojasnila in pomoč pri izbiri, nakupu in z informacijami po nakupu.

Splošni pogoji poslovanja

Splošne in ostale pogoje poslovanja kot upravitelj določa Simon Vida s.p., ki ki je hkrati proizvajalec izdelkov in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji.

 • Naziv: Simon Vida Jewelry, Simon Vida s.p.
 • Naslov: Krašnja 63, 1225 Lukovica
 • Davčna številka: 66855063
 • Matična številka: 8864748000
 • E-pošta: info@sv-nakit.si
 • Telefon: 041/287-449
 • TRR: SI56 0230 2026 3726 621

Splošni pogoji spletnega mesta sv-nakit.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in na podlagi priporočil GZS. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine sv-nakit.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

S tem, ko uporabljate sv-nakit.si, prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto. Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta.

Spletno mesto sv-nakit.si si pridržuje pravico spremeniti te splošne pogoje uporabe. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno na spletnem mestu preveril, ali so se splošni pogoji spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletnega mesta. Sv-nakit.si ne prevzame odgovornosti za nedelovanje oziroma zaprtje spletnega mesta. Ponudnik vsebin ne odgovarja za vsebino objavljeno na spletnih straneh sv-nakit.si, katere avtorji so uporabniki spletne strani sv-nakit.si.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zaveže pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije: 

1. Podatke o podjetju Simon Vida s.p. (ime in sedež podjetja, matična številka).
2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon).
3. Bistvene lastnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami).
4. Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu je dostopen v razumljivem roku).
5. Pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave).
6. Cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve.
7. Način plačila in dostave.
8. Časovno veljavnost ponudbe.
9. Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop.
10. Pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta , se ponudba sv-nakit.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Vse cene na sv-nakit.si so objavljene v evrih (EUR) in ne vsebujejo DDV (nismo davčni zavezanci po 1.točki 94. člena ZDDV). Predstavljena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino, plačila predračuna z nakazilom na TRR ali plačilom preko Paypal-a. Sv-nakit.si si pridružuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno izdelati, kljub temu, da je objavljen na spletnem mestu sv-nakit.si.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. 

V primeru nakupa z gotovino po povzetju lahko dostavna služba (Pošta Slovenije), kupcu zaračuna dodatne stroške za posredovanje kupnine (vplačilo plačilnega naloga BN02), na kar prodajalec ne more vplivati.

Oznake/status izdelkov

 • Izdelek z oznako "Na zalogi" je na zalogi in je pripravljen za odpremo v roku 2-3 dni od dneva plačila predračuna oz. oddaje naročila.
 • Izdelka z oznako "Ni na zalogi" trenutno ni na zalogi, rok izdelave pa ni vnaprej določen ali znan, izdelka pa ne morete dodati v košarico.
 • Izdelek z oznako "V izdelavi" bo dokončan in pripravljen za prodajo v roku 7-14 dni. V košarico ga lahko dodate in opravite nakup, vendar se končni rok dobave lahko podaljša za 7-14 dni.
 • Izdelka z oznako "Po naročilu" nikoli ni na zalogi, izdela se ga zgolj po predhodnem naročilu preko sporočila v uporabniškem profilu ali e-pošte.

Naročanje in postopek nakupa

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini sv-nakit.si sklenjena v trenutku, ko sv-nakit.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. 

V spletni trgovini kupec izbira med izdelki in njihovimi različicami v menijih. Ko izbere obliko, velikost, barvo, material ipd., klikne na gumb ‘Dodaj v košarico’. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden. Če kupec želi spremeniti naročeno količino artikla, ki je že v košarici, spremeni količino določenemu artiklu tako, da klikne 'na blagajno' in tam po želji spremeni količino ali artike odstrani iz košarice s klikom na "Odstrani".

Nato kupec klikne na 'Način plačila' in izbere opcijo plačila ter izbiro potrdi s klikom na zeleni gumb. Nato vse podatke še enkrat preveri in odda naročilo.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo v roku ene ure. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa bo po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Zaradi ročne izdelave izdelkov se ob morebitnem večjem številu hkrati oddanih naročil lahko dobavni rok podaljša.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Načini plačila

Sv-nakit.si omogoča naslednje načine plačila:

 • Z nakazilom na račun Simon Vida s.p. po predračunu. Podatke,  potrebne za nakazilo prejmete v elektronski pošti po oddaji naročila. Sv-nakit.si naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.
 • Z gotovino ob prevzemu poštne pošiljke. Znesek kupnine in poštnine poravnate ob prevzemu paketa. Dostavo vrši Pošta Slovenije, ki za storitev odkupnine zaračuna provizijo.
 • S plačilom preko Paypala pri čemer vas spletno mesto preusmeri na Paypal stran, kjer opravite plačilo.

Izdaja računa

Sv-nakit.si po odpremi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema ali pri plačilu po povzetju, prejme kupec natisnjen račun.

 

Dostava in poštnina

Vsako naročilo oddano skozi sistem trgovine sv-nakit.si bomo obravnavali še isti dan, oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. V primeru, da to iz kateregakoli razloga ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili. Po potrditvi naročila bo paket od 2 do 8 delovnih dni (odvisno od zaloge), odposlan oz. pripravljen za prevzem.  V kolikor dostava v dostavnem času ni mogoča ali pa bi bila izvršena predčasno, sv-nakit.si obvesti kupca. 

Partner za dostavo pošiljk je POŠTA SLOVENIJE, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 

Znesek dostave je odvisen od načina plačila in zneska nakupa. Ob plačilu po predračunu znaša poštnina  2,90€. Ob plačilu po povzetju znaša znesek poštnine 4,50€, ne glede na višino zneska nakupa. Ob izbiri plačila preko Paypal sistema, znaša poštnina 4,50€.

Cene dostave veljajo za pošiljke, dostavljene znotraj Slovenije. Znesek dostave v tujino se obračuna po ceniku Pošte Slovenije, pri čemer plačilo po povzetju ni mogoče, omogočamo pa plačilo preko sistema Paypal.

 

Vračilo izdelka/odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@sv-nakit.si.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: Simon Vida Jewelry, Simon Vida s.p., Krašnja 63, 1225 Lukovica.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne služb). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa. 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljno prodajo.

V primeru odstopa od pogodbe Simon Vida s.p. nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Simon Vida s.p. vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

 

V skladu s Pravilnikom o obrazcih v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, si lahko na povezavi KLIK preberete informacije v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe na obrazcu. Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo na povezavi: Obrazec za odstop .

 

Reklamacija/stvarna napaka

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Vrnjeni morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom – zapakirani morajo biti v trdo škatlo

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu mora prodajalec izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. (37. a člen ZVPot)

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, prodajalec ne odgovarja  za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. (37.b člen ZVPot)

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne trgovine in izdelovalcu izdelkov – Simon Vida s.p. omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake na blagu ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Popusti in darilni boni

Popusti:
V spletni trgovini sv-nakit.si lahko potekajo različni popusti in akcije. Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku samem. Popusti se ne seštevajo med seboj s popusti osvojenih v nagradnih igrah, bonih in kartončkih s popustom. Popuste ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Bonov s popusti, osvojenimi v nagradnih igrah in kartončkov s popusti, ni možno uveljavljati na izdelke po naročilu, prav tako na izdelke po naročilu ne veljajo popusti in znižanja.

Pridržujemo si pravico glede napak pri objavah popustov. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Popusti se nanašajo na razprodajo zalog. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati. 

Zaloge celotne ponudbe na spletni strani sv-nakit.si in družabnih omrežjih, ki zastopajo to spletno stran, so omejene. 

Darilni boni:
Darilne bone je možno naročiti samo preko spleta in jih uveljavljati izključno v spletni trgovini sv-nakit.si, ne pa tudi na drugih prodajnih mestih (na stojnici, v trgovinah partnerjev  ipd.). Zneske na darilnih bonih vedno zaokrožujemo (10€, 20€, 30€ ....). Možen je nakup zneska po vaših željah, le da je le-ta zaokrožen. Darilne bone je možno prenašati na različne osebe. Darilni boni so oštevilčeni.

Darilne bone ni možno zamenjati v denarna izplačila. Za nakupe, ki so pod zapisanim zneskom na bonu, ne vračamo denarja. Pri nakupih v katerih je znesek višji od zneska na bonu je možno doplačilo. Darilni boni nimajo časovne omejitve. Prenehajo veljati le v primeru, da ponudnik Simon Vida s.p., zaključi z dejavnostjo in jo izbriše iz Ajpesa.

Darilne bone je možno vnovčiti za katerikoli sklop izdelkov - tudi za izdelke po naročilu.

Nagradne igre

Splošne določbe. Simon Vida s.p.(v nadaljevanju organizator ) občasno priredi nagradno igro, namenjeno vsem oboževalcem strani sv-nakit.si  na družabnem omrežju Facebook ali Instagram. Nagradne igre potekajo v obdobjih, ki so jasno zapisana v objavi nagradne igre.

Nagrade so lahko različni izdelki, boni za popuste ali paketki presenečenja. Nagrade izbira organizator sam. Na izbiro nagrade udeleženci nagradne igre ali nagrajenci ne morejo vplivati, razen če je s strani organizatorja navedeno drugače.

V nagradni igri lahko sodelujejo vsi oboževalci spletne trgovine sv-nakit.si na različnih družabnih omrežjih. S sodelovanjem v nagradni igri se nagrajenec strinja z objavo svojega imena ter fotografije s podelitve nagrade. V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejši od 15 let.

Način sodelovanja v nagradni igri. Nagradne igre imajo lahko različna pravila in pogoje sodelovanja. Za sodelovanje v nagradni igri je treba upoštevati napisana pravila o sodelovanju. S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči sprejme ta pravila in pogoje sodelovanja.

Prevzem nagrade
Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Menjava nagrade ni mogoča. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni možna. Če izžrebanec sprejem nagrade odkloni, se šteje, da izžrebanec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri. Skladno z Zakonom o dohodnini – (ZDoh-2) (Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB7 ter Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2), Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB4) mora nagrajenec za prevzem nagrade posredovati Simon-u Vida, podatke za pošiljanje ali prevzem nagrade. Če se izžrebanec organizatorju ne javi v roku 7 dni si organizator pridržuje pravico nagrado podeliti komu drugemu, izžrebati novega nagrajenca ali nagrado zadržati. Organizator izžrebanca obvesti na družabnem omrežju, kjer je prirejal nagradno igro v javnem zapisu in na spletnem mestu  sv-nakit.si. Rok za žreb in javni zapis nagrajenca in razglasitev je do 7 dni po končani nagradni igri.

Odgovornost organizatorja. Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočega, vsebine, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugega razloga neprimerne, umakne z zida Facebook, Instagram in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz sodelovanja v nagradnih igrah in sodelovanja na tej Facebook strani. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

Organizator nagradne igre ne prevzema nikakršne odgovornosti za: (ne)delovanje družabne spletne mreže družanih omrežij (Facebook, Instagram), vse ostale aktivnosti na spletnih mrežah (Facebook, Instagram), (ne)resničnost podatkov, ki so navedeni v imenu profila uporabnika na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram), nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve, vsakršne posledice, ki bi jo sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.

Organizator si pridržuje pravico tudi za izločitev goljufivih, nepravih in podvojenih profilov na družabnih omrežjih, v kolikor obstaja sum, da gre za te vrste sodelujoče osebe/profile. Organizator si pridrži pravico, da se o sumu odloča sam in sam presodi sumljivo situacijo.

Nagradne igre prirejene v sodelovanju z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi. Včasih sv-nakit.si priredi tudi nagradne igre z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi ter trgovinami. Pravila nagradne igre so v tem času odgovornost drugega prirejevalca nagradne igre. V tem primeru se sv-nakit.si distancira od svojih splošnih pogojev nagradne igre in veljajo pravila drugega organizatorja nagradne igre. Vsekakor pa stremimo k temu, da vse poteka gladko in budno pazimo, da vse poteka po pravilih in moralno odgovorno. Sodelujemo samo s preverjenimi mediji, portali, spletnimi stranmi in trgovinami. V kolikor bi zasledili, da gre za kakšrnekoli goljufije in neupravičeno prirejanje nagradne igre v našem imenu, nam to sporočite na mail info@sv-nakit.si in bomo primerno ukrepali. Vsako sodelovanje s drugimi organizatorji bo tudi javno objavljeno z naše strani na pristojnih družabnih omrežjih.

Varovanje osebnih podatkov

Kot upravitelj spletne trgovine sv-nakit.si, se Simon Vida s.p. v skladu z ZVOP-1 (Zakon o varstvu osebnih podatkov) zavezuje, da bo spoštoval zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam brez privolitve uporabnika. Uporabnik soglaša, da lahko spletno mesto sv-nakit.si njegove podatke uporablja za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če se sam odloči za to.

Spletno mesto sv-nakit.si se zavezuje k maksimalni skrbi za zasebnost vseh podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe možne. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. 

Sv-nakit.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov bivanja in naslove za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z sv-nakit.si.

Nasvet uporabnikom. Uporabnik naj hrani svoje uporabniško ime ter geslo za dostop do spletnih storitev na spletnem mestu sv-nakit.si. V primeru neavtorizirane uporabe uporabniških podatkov naj oškodovani uporabnik pisno obvesti spletno mesto o kršenju njegovih uporabniških pravic.

Uporabnik je odgovoren za prebiranje, odpiranje in gledanje vseh vsebin na spletnem mestu. Starostnih omejitev za vsebine na sv-nakit.si ni. Uporabnik lahko kadarkoli in zaradi kakršnegakoli razloga s pisnim obvestilom prekine registracijo na spletnem mestu sv-nakit.si. Spletno mesto si pridržuje pravico do krajših ustavitev v dostopu do spletne strani sv-nakit.si zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave opreme ter se zavuzuje, da bo o vseh daljših motnjah delovanja (več kot 24 ur) predčasno obvestila uporabnike.

Intelektualna lastnina

Spletno mesto sv-nakit.si je last Simon-a Vida s.p. in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizuelna ter tekstovna dela. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima Simon Vida s.p. edini pravico razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu. Uporabnik spletnega mesta ima pravico dostopanja do spletnega mesta, registrirani uporabnik pa ima poleg pravice dostopanja do spletnega mesta tudi pravico uporabe aktivnosti, ki jih lahko uporablja kot registrirani uporabnik. Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja Simon-a VIDA.

Pravni poduk

Etični kodeks komentiranja
Sv-nakit.si bralce vabi k podajanju mnenj in komentarjev vsebin, saj želimo, da tudi sami sodelujete pri oblikovanju, bogatenju in nastajanju novih vsebin in izdelkov. Vabimo vas k čim večji interaktivnosti, obenem pa vse registrirane uporabnike vljudno naprošamo, da se držijo osnovnih pravil lepega obnašanja.

Strpnost
Uporabnike naprošamo, naj pri komentiranju blogov in izdelkov ne uporabljajo žaljivega govora, žaljenja drugače mislečih in žaljenja na osnovi rasističnih, narodnih, spolnih, verskih, političnih in ostalih ustavno spornih osnov. Prav tako ne toleriramo nagovarjanja k nestrpnosti ter izkoriščanje komentarjev za komercialno promocijo. Kršitelji zgoraj omenjenega kodeksa obnašanja bodo v primeru kršitve postavk najprej prejeli elektronsko opozorilo, v primeru nadaljnjega kršenja kodeksa pa si pridržujemo pravico, da uporabniški račun kršitelja zapremo.

Sv-nakit.si ne prevzema odgovornosti za spletne komentarje uporabnikov spletne trgovine sv-nakit.si, si pa pridržujemo odgovornost, da račune uporabnikov, ki ne upoštevajo pravila lepega vedenja, zapremo.

Obveščanje in e-novičke

Uporabnik se s prijavo na e-novice strinja, da ga obveščamo o novostih in akcijah na našem spletnem mestu. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Sv-nakit.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih prodajalec pregleda. Sv-nakit.si ne bo objavil mnenj, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni sv-nakit.si ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in sv-nakit.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Sv-nakit.si ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu spletnega mesta, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na sv-nakit.si.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Vsak izdelek v spletni trgovini sv-nakit.si je izdelan / izgotovljen ročno. Posledično lahko izdelek minimalno odstopa v detajlih, barve na fotografijah pa se lahko zaradi ekranske slike na različnih elektronskih napravah razlikujejo med seboj. A zagotavljam vam, da bo izdelek, ki ga boste prejeli, zelo podoben tem na slikah. 

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Sv-nakit.si ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Sv-nakit.si mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Sv-nakit.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih prodajalec v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.  

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@sv-nakit.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Sv-nakit.si si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Poslanstvo trgovine so zadovoljne stranke in izdelki v redni uporabi. Vedno pa sem vam na voljo tudi na elektronski pošti info@sv-nakit.si, kjer vam bom z veseljem pomagal razrešiti dvome in vprašanja.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi iz 32. člena ZIsRPS Simon Vida s.p. ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Simon Vida s.p., kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 1.9.2020.